OBČINA
ŠKOCJAN
KORONAVIRUS INFORMACIJE - Preberi več - Skrij obvestilo

GRADNJA ODPRTEGA OPTIČNEGA OMREŽJA RUNE

8 maj 2021
--:--:--

2.12.2020

Spoštovani,

 

obveščamo vas, da se začenja gradnja odprtega optičnega omrežja RUNE na območju občin Novo mesto, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke toplice ter Kostanjevica na Krki. Podjetje RUNE Enia d.o.o. s tem zagotavlja optične priključke predvsem gospodinjstvom in pravnim osebam, ki živijo / delujejo na redko poseljenih območjih, na katerih drugi operaterji infrastrukture niso izrazili tržnega interesa za gradnjo. Zgrajeni priključki bodo omogočali hitrosti do 10 Gbit/sek, dodatna prednost pa tega omrežja je še ta, da bodo lahko uporabniki tudi prosto izbirali ponudnike storitev (obstoječi operaterji), ki ponujajo televizijske, telefonske in internetne pakete.  Uporabniki boste lahko torej ostali pri istem ponudniku storitve ali pa ga zamenjali.

 

Podjetje Eurocon d.o.o. vsem zainteresiranim omogoča brezplačno pomoč pri naročanju optičnih priključkov in naročanju telekomunikacijskih storitev.

 

Za zagotovitev optičnega priključka je potrebno izpeljati naročilo priključka, o čemer boste bili obveščeni po pošti v aprilu 2020. Enkratni strošek izgradnje optičnega priključka med gradnjo znaša pri elektronskem naročilu  za gospodinjstva 150,00 € (DDV vključen) oziroma 167,13 € (DDV vključen) za pravne subjekte. V plačilo je vključeno tudi nadaljnje vzdrževanje priključka za 20 let.  K plačilu stroškov hišnega optičnega priključka ne boste pozvani takoj po podpisu pogodbe, temveč pred samo izgradnjo priključka v posameznem naselju (največ 90 dni pred možnim priklopom), takoj po plačilu pa bo možno s terenskimi ekipami dogovoriti natančno izvedbo priključka na vašem objektu. Pozivamo vse, ki tega še niso storili, da čim prej izrazite interes za optični priključek in sklenitev pogodbe za naročilo priključka.

 

Za vso potrebno dokumentacijo, vprašanja in naročila se lahko obrnete na podporno ekipo podjetja Eurocond.o.o. na telefonsko številko 01 292 72 30, ali pa jim pošljete elektronsko sporočilo na narocanje@eurocon.si.

 

 

Priključite svoje gospodinjstvo na zanesljivo optično povezavo in si zagotovite dostop do svetovnega spleta.

 TURIZEM

ZELIŠČARSKI CENTER JV SLOVENIJE
UREDITEV OBMOČJA OB RADULJI