OBČINA
ŠKOCJAN
KORONAVIRUS INFORMACIJE - Preberi več - Skrij obvestilo

Informacije

19 september 2021
--:--:--

Občani in obiskovalci doline škocjanske, pozdravljeni!


Ko se boste gibali po centru občine, vas bodo postregli v živilskih trgovinah Mercator in Minimarket, v trgovini s kmetijskim in gradbenim materialom KZ Krka. Lahko se ustavite na kozarček domačega v gostilnah Luzar, Marinčič, Karolina ali kavarni Knoblehar v samem Škocjanu. Veseli vas bodo v gostišču Deteljica v Dobruški vasi, v gostilni Rorman v Tomažji vasi, v gostilni in vinotoču Selak v Dobravi, v gostilni Janči Bar na Bučki in še kje.

 

Pod Mastnim vrhom, s pogledom na Škocjan, je hram učenosti – Osnovna šola Frana Metelka z Vrtcem Radovednež, ki ima svojo podružnico na Bučki.

 

Lahko se oglasite v Krajevni knjižnici Škocjan, ki deluje v okviru Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, se poslužite storitev Deželne banke ali Pošte Slovenije.

 

V samem centru Škocjana stoji mogočna farna cerkev sv. Kancijana, okrog nje pa pokopališče. Pred cerkvijo sv. Kancijana stoji kip našega rojaka misijonarja dr. Ignacija Knobleharja.

 

Za zdravje poskrbijo v zobozdravstveni ambulanti Dentim zobozdravstvo d.o.o. in splošni ambulanti Medicinskega centra Mirjam Vide Katič; oboji poslujejo v objektu Škocjan 67.
 

Gospo- darstvo

Društva

Uporabne informacije

TURIZEM

ZELIŠČARSKI CENTER JV SLOVENIJE
UREDITEV OBMOČJA OB RADULJI