OBČINA
ŠKOCJAN
KORONAVIRUS INFORMACIJE - Preberi več - Skrij obvestilo

Srečanje starodobnih mopedov

22 september 2021
--:--:--

2.7.2017

Srečanje starodobnih mopedov

 

V naših krajih je vse več občanov, ki ljubiteljsko vozijo starodobne mopede, kot so Tomos, Puch, Pony Express. Zato smo se odločili da poskusimo narediti srečane starodobnih mopedov v okviru praznika občine, Knobleharjevo. V nedeljo, 2.7. so se mopedisti začeli zbirati za občinsko stavbo. Obisk je bil nad pričakovanji, saj se je na prizorišče pripeljalo preko 50 starodobnih mopedov. Pripeljali so se tudi iz Kranja, Grosupljega, Bizeljskega, Šentruperta, Ljubljane, štirje mopedisti so prišli celo iz sosednje Hrvške, iz Ogulina. Nato smo se podali na panoramsko vožnjo po Škocjanski, kakor tudi po sosednjih občinah. Vmes smo naredili kratke posanke za okrepčilo, zaključili pa na prireditvenem prostoru pred občino, kjer smo imeli okusno malico, ki jo je pripravila Osnovna šola F. M. Škocjan.

Namen tega dogodka je bil druženje, izmenjava mnenj o obnovi starodobnikov, predvsem pa o ohranjanju kulturne dediščine.

Srečanje starodobnih mopedov bomo v naslednjem letu ponovili v še večjem številu in upam da bo ta dogodek postal tradicionalen.

Igor Jurečič

 

 

 

 

 26_1_srecanje_starodobnih_mopedov_knobleharjevo
26_2_srecanje_starodobnih_mopedov_knobleharjevo
26_3_srecanje_starodobnih_mopedov_knobleharjevo
TURIZEM

ZELIŠČARSKI CENTER JV SLOVENIJE
UREDITEV OBMOČJA OB RADULJI