OBČINA
ŠKOCJAN
KORONAVIRUS INFORMACIJE - Preberi več - Skrij obvestilo

Škocjan poje in igra 2017

22 september 2021
--:--:--

30.6.2017

ŠKOCJAN POJE IN IGRA 2017

 

Srečanje pevskih in glasbenih skupin Občine Škocjan, pod naslovom Škocjan poje in igra, je letos potekalo nekoliko drugače, saj je bil drugi del izveden po opereti Netopir. Na prireditvi se vsako leto predstavijo različne pevske skupine in sestavi, različnih starosti in različnega pevskega žanra, ki delujejo na območju naše občine. Nastopajo tudi glasbeniki; na harmonikah, klaviaturah, kitari … pa tudi pleše se. Vsi skupaj pa gojimo eno, ljubezen do glasbe. Prireditev, ki je potekala v petek, 30. junija 2017 smo tudi letos razdelili na dva dela. Pevske skupine so se predstavile v dvorani Metelkovega doma, kjer je prireditev iskrivo povezovala ga. Marinka Cerinšek. Na odru pod šotorom pa so se po izvedbi operete Netopir predstavile še glasbene skupine, ki so poskrbele za prijetno nadaljevanje druženja vseh obiskovalcev operete.

Vsaka skupina se na prireditvi predstavi z dvema pesmima.Za uvod so zapele Ljudske pevke Klasje, ki rade prepevajo stare ljudske pesmi in s tem ohranjajo ljudsko izročilo. Prireditve se vsako leto z veseljem udeležijo tudi člani društva bolnikov po kapi, ki delujejo pod imenom Kapniki. Sledil je nastop Pevske skupine Plamen, ki je letos obeležila že 20. let delovanja. Povabilu so se odzvale tudi Ljudske pevke s Telč, ki sicer ne delujejo na območju naše občine, vendar pa sodijo v našo faro in jih vsako leto z veseljem povabimo v Škocjan. Vsako leto na prireditvi sodeluje tudi Cerkveni mešani pevski zbor Dobrava, ki seredno udeležuje dekanijskih cerkvenih revij, kjer je potrebno vedno znova dokazati napredovanje zbora. Sledil je nastop ljudskih pevcev Fantov z vasi, ki slovensko ljudsko pesem ponesejo ne samo izven meja občine ampak tudi države. Letos so gostovali v Avstriji in Nemčiji. Vse od ustanovitve dalje se srečanja udeležujejo tudi članice pevske skupine Vokalni 5, ki so se letos marca udeležile tudi območne revije odraslih pevskih zasedb v organizaciji JSKD, OI Novo mesto. Za konec pa so na odru Metelkovega doma štajerske plese zaplesale še članice Mladinske Folklorne skupine Plamen.

Po končani prireditvi smo se odpravili na osrednji prireditveni prostor, pod šotor, kjer je bila izvedena Opereta Netopir. Po tej predstavi pa smo nadaljevali s prireditvijo Škocjan poje in igra, kjer so se nastopile še glasbene skupine, ki delujejo v občini. Najprej so se predstavili lovski Rogisti. Sledil je nastop učencev Glasbenih storitev Tina, ki so na svoje harmonike zaigrali dve narodno-zabavni skladbi. Bučenski ramplači so tako, kot je za njih običajno poskrbeli za dobro mero humorističnega vložka. Prireditev pa so zaokrožili člani mladega ansambla Lenarti, ki so predstavili tudi novo lastno skladbo, Zaupaj le srcu.

Tako kot je v svojem nagovoru strnil župan je prireditev priložnost za druženje vseh pevk, pevcev, plesalk, plesalcev in glasbenikov, ki delujejo v naši občini. Glasbenega udejstvovanja, veselja, ubrane pesmi, ljudske in moderne, ter kulturnega navdušenja nam v občini ne manjka in prav je tako, in zato se prireditve veselimo tudi drugo leto.

 

 

Mateja Robek Zaletelj, OU Občine Škocjan

 

 

 15_1_skocjan_poje_in_igra_knobleharjevo
15_2_skocjan_poje_in_igra_knobleharjevo
15_3_skocjan_poje_in_igra_knobleharjevo
15_4_skocjan_poje_in_igra_knobleharjevo
15_5_skocjan_poje_in_igra_knobleharjevo
15_6_skocjan_poje_in_igra_knobleharjevo
15_7_skocjan_poje_in_igra_knobleharjevo
15_8_skocjan_poje_in_igra_knobleharjevo
15_9_skocjan_poje_in_igra_knobleharjevo
15_10_skocjan_poje_in_igra_knobleharjevo
15_11_skocjan_poje_in_igra_knobleharjevo
TURIZEM

ZELIŠČARSKI CENTER JV SLOVENIJE
UREDITEV OBMOČJA OB RADULJI