OBČINA
ŠKOCJAN
KORONAVIRUS INFORMACIJE - Preberi več - Skrij obvestilo

KOT DA 20 LET PEVSKE SKUPINE PLAMEN NI MIMO

22 september 2021
--:--:--

2.7.2017

Kot da 20 let Pevske skupine PLAMEN ni mimo

V nedeljo, 2. julija 2017 ob 19. uri, je PS Plamen obeležila 20. obletnico prepevanja na prireditvenem prostoru v središču Škocjana.

Začele smo z ljudskim naborom pesmi, in sicer s prekmurskima narodnima: Venci Veili in San se šetao. Po prijaznem pozdravu gospoda župana Občine Škocjan Jožeta Kaplerja smo zapele belokranjsko ljudsko Pastirče mlado. Ob spremljavi glasbenih prijateljev Primoža Moškona – Vrača na kitari, Jernej Šuštaršiča na klaviaturah in harmoniki ter Tomaža Zorka na kontrabasu smo se prepustile tokovom naslednjih melodij: Zvončki in trobentice; Na vrhu nebotičnika; Julija s solistkami Jernejo Kic, Jernejo Srpčič ter Melito Pavlič; Od višine se zvrti; Čarobno jutro; Halleluyah s solistko Tadejo Omrzel; Only you;  One s solistko Anjo Kovaljev;  Zemlja pleše; Ne bodi kot drugi s solistko Melito Pavlič; Vrhovi;   Tears in heaven; Gardelin; When we were young s solistko Tadejo Omrzel; All aboutthat bass; Proud Mary s solistko Anjo Kovaljev; Čas ter Ljubljančanke. Brez instrumentalne podlage smo zapele pesem The rose. Predstavila sta se tudi gosta: Bort Ross & Lamai.

Kot da 20 let ni mimo, pa se še kako zavedamo dosedanje kot verjetno tudi naše bivše članice.Potrebno je bilo veliko volje, vztrajnosti, odrekanja, da smo obstale in to ponosno. Druženje in glasba nas je marsikdaj zamotila in odnesla s seboj v bolj  zabavne trenutke. Verjele smo, da delamo nekaj koristnega zase in za naše zveste poslušalce. Da bo naslednjih več let tako, si le želimo. Od začetnih let vztrajajo: Jerneja Kic, Sonja Mlakar, Sabina Šoštarec, Mateja Robek Zaletelj ter Romana Zaletelj.

Vsaka zgodba, dogodek te ne pusti praznega. Srčno smo upale na prisotnost naših zvestih poslušalcev. Verjamemo in upamo, da smo izpolnile vaša pričakovanja in, da  se veselite naših prihodnjih druženj in koncertov.

Hvala umetniški vodji Sabini Šoštarec ter predsednici PS Plamen Mateji Robek Zaletelj za vso podporo, ideje in velik zagon pri delu, ustvarjanju. Včasih smo le potrebovale vaju, da smo se zavedale pomembnosti našega obstoja, skupine, tradicije in našega delovanja. Da smo se še bolj povezale, zbližale in navdihovale druga drugo.

Hvala tudi vsem sponzorjem, donatorjem, ki nas finančno podpirate pri izpeljavi vseh načrtovanih aktivnostih, brez vas bi bilo veliko težje. Hvala tudi voditeljici Renati Mikec, ki je  z veseljem sprejela vlogo povezovalke na našem izredno pomembnem dogodku. Spretno je povezovala misli ter nazorno opisala našo zgodovinsko pot.

Več mesecev smo se trudile za to, da smo se naučile pesmi, izpopolnjevale naše prepevanje in vas želele popeljati po čarobnih poteh glasbe. Upamo, da nam je uspelo in, da bo mimo nas in z nami odhajalo veliko skupnih glasbenih trenutkov.  

 

Nuška Keglovič, PS Plamen

 

 

FOTO, Petra Kic

SNEMANJE, Martin Kirar

 

ISKRENA HVALA VSEM SPONZORJEM IN DONATORJEM.

Nekateri nam stojite ob strani in nas finančno, moralno ali kako drugače podpirate že vseh 20. let. Hvala tudi vsem posameznikom, ki ste nas pred 20 leti spodbudili, da smo stopile na samostojno pot. Nekateri izmed vas nas pri našem delu še vedno spremljate, podpirate in nam priskočite na pomoč kadar jo potrebujemo.

Zahvaljujemo se tudi našim domačim, staršem, partnerjem,  otrokom, babicam in dedkom, ki nam omogočajo, da si lahko vzamemo čas za delovanje in druženje v skupini.

Hvala vam draga zvesta publika za vaš obisk, aplavze in pozornost, zahvala pa tudi vsem ostalim, ki ste kakorkoli pomagali pri oblikovanju tega posebnega večera.

                                                                                 

Pevska skupina Plamen

 

 

 

 

 27_1_koncert_ps_plamen_knobleharjevo
27_2_koncert_ps_plamen_knobleharjevo
27_3_koncert_ps_plamen_knobleharjevo
za_barvno_stran_50
za_barvno_stran_51
TURIZEM

ZELIŠČARSKI CENTER JV SLOVENIJE
UREDITEV OBMOČJA OB RADULJI