OBČINA
ŠKOCJAN
KORONAVIRUS INFORMACIJE - Preberi več - Skrij obvestilo

NORMIRANCI in DAČVNI OBRAČUN ZA NORMIRANCE ZA LETO 2019

26 januar 2021
--:--:--

11.2.2020

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija vabi na brezplačno praktično delavnico
 
NORMIRANCI in  DAČVNI OBRAČUN ZA NORMIRANCE ZA LETO 2019
 
 
 
KDAJ:   v torek, 11. 2. 2020, s pričetkom ob 13.00 uri


KJE:  v predavalnici K-01 Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto


ZA KOGA:  usposabljanje je namenjeno mikro in malim podjetjem in samostojnim podjetnikom, ki poslujejo na podlagi normiranih odhodkov, t.i. normirancem, ter potencialnim podjetnikom, ki si želijo spoznati način poslovanja na podlagi normiranih odhodkov


VSEBINA:  - Kdo so normiranci. - Kdaj se splača biti normiranec.  - Prijava dejavnosti, izbris dejavnosti kot normiranca. - Pogoji za ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov. - Vodenje evidenc in poslovnih knjig, računovodja – da ali ne.. - Status normiranca in DDV. - Davčni obračun 2019. - Zavarovalne osnove in višine prispevkov za leto 2020. - Razlike med s.p. in d.o.o. ter posebnosti za s.p. kot redno dejavnost oz. popoldanski s.p. in primeri izračunov.
 
IZVAJALKA: Tatjana Adlešič, direktorica in lastnica računovodskega servisa Špica d.o.o., podjetja IFA, Inštitut za finančne analize, d.o.o., predavateljica na seminarjih in avtorica strokovnih člankov, sodno zaprisežena cenilka ekonomske stroke – vrednotenje podjetij, prva predsednica sekcije računovodij pri GZDBK, predsednica OOZ Metlika.
 
TRAJANJE: Delavnica traja 3 šolske ure in je za vse udeležence brezplačna.  
 
 
PRIJAVA:  Prijave so obvezne, sprejemamo jih do  zasedbe prostih mest oz. najkasneje do ponedeljka, 10. 2. 2020 do 13.00 ure, na POVEZAVI.
 
DODATNE  INFORMACIJE: Darja Smiljić, 040 197 264 ali darja.smiljic@rc-nm.si

Priloge:

TURIZEM

ZELIŠČARSKI CENTER JV SLOVENIJE